Prospecte Medicamente

welcome to our blog

We are Magcro

Posts

Comments

The Team

Blog Journalist

Connect With Us

Join To Connect With Us

Portfolio

  Posted by: dr C Posted date: vineri, ianuarie 04, 2013 / comment : 0

  Omacor capsule moi, 1000 mg


  Compozitie:

  O capsula de Omacor contine esteri etilici 90 ai acidului omega-31000 mg (840 mg ester etilic al acidului eicosapentenoic (460 mg) si ester etilic al acidului docosahexenoic (380 mg) si excipienti: continutul capsulei - a - tocoferol,capsula -gelatina,glicerol;excipienti utilizati pentru procesul de fabricatie- lecitina,ulei de cocos fractionat.


  Grupa farmacoterapeutica:

  Omacor face parte din grupa farmacoterapeutica hipocolesterolemiante si hipotrigliceridemiante.


  Indicatii terapeutice:

  Post infarct miocardic
  Ca tratament adjuvant dupa infarct miocardic pentru profilaxia secundara a accidentelor coronariene,in asociere cu terapia standard.

  Hipertrigliceridemie

  -hipertrigiceridemie endogena ca supliment nutritional atunci cand masurile dietetice singure sunt insuficente pentru a produce un raspuns adecvat.

  - hipertrigliceridemie tip IV, in monoterapie, 
  - hipertrigliceridemie tip II b/III in asociere cu statine, cand controlul valorilor trigliceridelor este insuficient.  Contraindicatii

  Hipersensibilitate la substanta activa,soia sau la oricare dintre excipienti.


  Precautii 
  Monitorizarea functiei hepatice (ASAT si ALAT) este necesara la pacientii cu insuficienta hepatica (in special la doze mari, de exemplu 4 capsule moi Omacor).   Interactiuni 
  Anticoagulante orale: vezi pct. Atentionari speciale. 
  Omacor a fost administrat in asociere cu warfarina, fara complicatii hemoragice. Totusi, trebuie monitorizat timpul de protrombina la asocierea Omacor cu warfarina sau cand tratamentul cu Omacor este intrerupt. 

  Atentionari speciale 
  Datorita cresterii moderate a timpului de sangerare (la doza cea mai mare, de exemplu, 4 capsule moi Omacor), pacientii care urmeaza terapie anticoagulanta trebuie monitorizati si, daca este necesar, se va ajusta doza de anticoagulant (vezi Interactiuni). Utilizarea acestuimedicament nu elimina necesitatea supravegherii recomandata in mod normal la acesti pacienti. 
  Trebuie luata in considerare cresterea timpului de sangerare la pacientii cu risc crescut de hemoragii (datorita unor traumatisme severe, interventii chirurgicale). 
  Omacor nu este indicat in hipertrigliceridemia exogena (hiperchilomicronemie de tip I). Experienta clinica in hipertrigliceridemia endogena secundara (in special diabet zaharat necontrolat), este limitata. 

  Nu exista experienta clinica privind tratamentul in asociere cu fibrati al hipertrigliceridemiei. 

  Copii 
  Deoarece nu sunt disponibile date privind eficacitatea si siguranta, nu se recomanda utilizarea acestui medicament la copii 

  Sarcina si alaptarea 

  Nu exista suficiente date clinice privind administrarea Omacor la gravide. Studiile la animale nu au demonstrat toxicitate asupra functiei de reproducere. Riscul potential pentru om nu este cunoscut si, prin urmare, Omacor nu este recomandat in timpul sarcinii, decat in caz de stricta necesitate. 
  Alaptarea 
  Nu exista suficiente date privind excretia Omacor in lapte la animale si om. Omacor nu este recomandat in timpul alaptarii. 

  Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 
  Omacor nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 

  Doze si mod de administrare 
  Post infarct miocardic 
  Doza recomandata este de o capsula moale Omacor pe zi. 

  Hipertrigliceridemie 
  Doza recomandata in tratamentul initial este de 2 capsule moi Omacor pe zi. Daca nu se obtine raspunsul adecvat, doza poate fi crescuta la 4 capsule moi Omacor pe zi. 
  Capsulele pot fi administrate cu alimente , pentru a se evita tulburarile gastro-intestinale. 

  Nu exista date privind administrarea Omacor la copii , pacienti peste 70 ani sau la pacienti cu insuficienta hepatica. Experienta clinica la pacienti cu insuficienta renala este limitata. 

  Reactii adverse 
  Reactiile adverse cel mai frecvent raportate sunt tulburarile gastro-intestinale cum sunt: reflux gastro-esofagian sau eructatii cu miros sau gust de peste, greata, varsaturi, distensie abdominala, diaree sauconstipatie . De asemenea, au fost raportate rar cazuri de eczema sau acnee 
  La pacientii cu hipertrigliceridemie a fost raportata cresterea moderata a valorilor transaminazelor hepatice (ASAT si ALAT). 

  Supradozaj 
  Nu exista recomandari speciale in caz de supradozaj. 
  Se administreaza tratament simptomatic. 

  Pastrare 
  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. 


  A se pastra la temperaturi sub 25oC, in ambalajul original. 
  A nu se lasa la indemana copiilor. 

  Ambalaj 
  Flacon din polietilena de inalta densitate (HDPE) a 28 capsule moi. 
  Flacon din polietilena de inalta densitate (HDPE) a 100 capsule moi 

  Producator si detinatorul Autorizatiei de punere pe piata 
  Pronova Biocare a.s., Norvegia  


  icon allbkg

  Tagged with:

  Next
  Postare mai nouă
  Previous
  Postare mai veche

  Niciun comentariu:

  Leave a Reply

Comments

The Visitors says