04 ianuarie 2013

Prospect Omacor 1000 mg

Omacor capsule moi, 1000 mg


Compozitie:

O capsula de Omacor contine esteri etilici 90 ai acidului omega-31000 mg (840 mg ester etilic al acidului eicosapentenoic (460 mg) si ester etilic al acidului docosahexenoic (380 mg) si excipienti: continutul capsulei - a - tocoferol,capsula -gelatina,glicerol;excipienti utilizati pentru procesul de fabricatie- lecitina,ulei de cocos fractionat.


Grupa farmacoterapeutica:

Omacor face parte din grupa farmacoterapeutica hipocolesterolemiante si hipotrigliceridemiante.


Indicatii terapeutice:

Post infarct miocardic
Ca tratament adjuvant dupa infarct miocardic pentru profilaxia secundara a accidentelor coronariene,in asociere cu terapia standard.

Hipertrigliceridemie

-hipertrigiceridemie endogena ca supliment nutritional atunci cand masurile dietetice singure sunt insuficente pentru a produce un raspuns adecvat.

- hipertrigliceridemie tip IV, in monoterapie, 
- hipertrigliceridemie tip II b/III in asociere cu statine, cand controlul valorilor trigliceridelor este insuficient.Contraindicatii

Hipersensibilitate la substanta activa,soia sau la oricare dintre excipienti.


Precautii 
Monitorizarea functiei hepatice (ASAT si ALAT) este necesara la pacientii cu insuficienta hepatica (in special la doze mari, de exemplu 4 capsule moi Omacor). Interactiuni 
Anticoagulante orale: vezi pct. Atentionari speciale. 
Omacor a fost administrat in asociere cu warfarina, fara complicatii hemoragice. Totusi, trebuie monitorizat timpul de protrombina la asocierea Omacor cu warfarina sau cand tratamentul cu Omacor este intrerupt. 

Atentionari speciale 
Datorita cresterii moderate a timpului de sangerare (la doza cea mai mare, de exemplu, 4 capsule moi Omacor), pacientii care urmeaza terapie anticoagulanta trebuie monitorizati si, daca este necesar, se va ajusta doza de anticoagulant (vezi Interactiuni). Utilizarea acestuimedicament nu elimina necesitatea supravegherii recomandata in mod normal la acesti pacienti. 
Trebuie luata in considerare cresterea timpului de sangerare la pacientii cu risc crescut de hemoragii (datorita unor traumatisme severe, interventii chirurgicale). 
Omacor nu este indicat in hipertrigliceridemia exogena (hiperchilomicronemie de tip I). Experienta clinica in hipertrigliceridemia endogena secundara (in special diabet zaharat necontrolat), este limitata. 

Nu exista experienta clinica privind tratamentul in asociere cu fibrati al hipertrigliceridemiei. 

Copii 
Deoarece nu sunt disponibile date privind eficacitatea si siguranta, nu se recomanda utilizarea acestui medicament la copii 

Sarcina si alaptarea 

Nu exista suficiente date clinice privind administrarea Omacor la gravide. Studiile la animale nu au demonstrat toxicitate asupra functiei de reproducere. Riscul potential pentru om nu este cunoscut si, prin urmare, Omacor nu este recomandat in timpul sarcinii, decat in caz de stricta necesitate. 
Alaptarea 
Nu exista suficiente date privind excretia Omacor in lapte la animale si om. Omacor nu este recomandat in timpul alaptarii. 

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 
Omacor nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 

Doze si mod de administrare 
Post infarct miocardic 
Doza recomandata este de o capsula moale Omacor pe zi. 

Hipertrigliceridemie 
Doza recomandata in tratamentul initial este de 2 capsule moi Omacor pe zi. Daca nu se obtine raspunsul adecvat, doza poate fi crescuta la 4 capsule moi Omacor pe zi. 
Capsulele pot fi administrate cu alimente , pentru a se evita tulburarile gastro-intestinale. 

Nu exista date privind administrarea Omacor la copii , pacienti peste 70 ani sau la pacienti cu insuficienta hepatica. Experienta clinica la pacienti cu insuficienta renala este limitata. 

Reactii adverse 
Reactiile adverse cel mai frecvent raportate sunt tulburarile gastro-intestinale cum sunt: reflux gastro-esofagian sau eructatii cu miros sau gust de peste, greata, varsaturi, distensie abdominala, diaree sauconstipatie . De asemenea, au fost raportate rar cazuri de eczema sau acnee 
La pacientii cu hipertrigliceridemie a fost raportata cresterea moderata a valorilor transaminazelor hepatice (ASAT si ALAT). 

Supradozaj 
Nu exista recomandari speciale in caz de supradozaj. 
Se administreaza tratament simptomatic. 

Pastrare 
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. 


A se pastra la temperaturi sub 25oC, in ambalajul original. 
A nu se lasa la indemana copiilor. 

Ambalaj 
Flacon din polietilena de inalta densitate (HDPE) a 28 capsule moi. 
Flacon din polietilena de inalta densitate (HDPE) a 100 capsule moi 

Producator si detinatorul Autorizatiei de punere pe piata 
Pronova Biocare a.s., Norvegia  


dr C

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Manual Categories